Peixos típics de la peixateria de la Costa Brava

La peixateria de la Costa Brava, situada a la regió de Catalunya, Espanya, no sols és coneguda per la seva bellesa escènica i les seves encantadores platges, sinó també per la seva rica tradició gastronòmica basada en els productes de la mar. En aquest article, explorarem els productes i peixos típics de la Costa Brava:

 1. Anxoves de l’Escala:
  Les anxoves de l’Escala són famoses en tota la regió i més enllà. Aquests petits peixos blaus es capturen en les aigües del Golf de Roses i s’elaboren utilitzant una tècnica tradicional de salaó. Les anxoves es converteixen en una autèntica delícia, amb un sabor salat i saborós que les converteix en un ingredient imprescindible en moltes receptes locals.
 2. Gamba Vermella de Palamós:
  La Gamba Vermella de Palamós és considerada un tresor culinari de la peixateria de la Costa Brava. Capturada en la localitat de Palamós, aquesta gamba destaca pel seu sabor intens i la seva textura ferma. Se sol degustar a la planxa o en plats com a arrossos i guisats de marisc. La Gamba Vermella de Palamós ha estat reconeguda amb la Indicació Geogràfica Protegida (IGP), la qual cosa garanteix la seva qualitat i autenticitat.
 3. Escórpora:
  També coneguda com rascacio o rascassa, és un peix de roca que habita en les aigües de la Costa Brava. La seva carn és ferma i saborosa, amb un sabor únic i lleugerament dolç. S’utilitza en la preparació de plats tradicionals com la suquet de peix (un guisat de peix) o es pot gaudir simplement a la graella.
 4. Calamar de potera:
  El calamar de potera és un altre producte marí destacat en la Costa Brava. Es captura utilitzant una tècnica tradicional anomenada “potera”, que consisteix a utilitzar una espècie de canya de pescar amb diversos hams. Aquests calamars tenen una textura suau i un sabor delicat, i s’utilitzen en plats com fideua o en tapes com els calamars a la romana.
 5. Sardina de la Costa Brava:
  La sardina és un peix molt popular en la peixateria de la Costa Brava i es pot trobar en abundància durant unes certes temporades de l’any. Les sardines fresques es rosteixen a la graella amb una mica de sal i oli d’oliva, i se serveixen com una deliciosa opció per a gaudir al costat de la mar.

Confia en la peixateria de la Costa Brava

Riumbau Peix i Marisc som una reconeguda peixateria de la Costa Brava que ofereix productes marins de la més alta qualitat i ens comprometem amb la frescor i l’excel·lència es reflecteixin a cada peça de peix i marisc que oferim.
Amb una acurada selecció i una estreta relació amb els pescadors locals, garantim que la procedència sostenible dels seus productes. Des de l’emblemàtica gamba vermella fins a les delicioses anxoves i calamars.
Els amants del marisc trobaran en Riumbau una experiència gastronòmica inigualable.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *